Snart drar Motocross VM säsong 2015 igång

Varför inte dela med dig?

Nästa vecka, lördagen den 28:e Februari för att vara exakt, så drar motocross-vm igång igen. Det är som vanligt alltid spännande med en ny säsong men just detta år är det speciellt, anledningen? Ja den stavas Ryan Villopoto! Den flerfaldiga amerikanska mästaren, både gällande supercross och outdoors, har alltså bytt serie.

Ryan Villopoto kör Motocross VM

Det började ryktas om att Ryan funderade på att byta serie ganska tidigt under förra året. Första gången vi hörde talas om det var strax efter informationen kom om att han skulle operera sitt skadade knä och därmed missa utomhus-säsongen borta i USA. Det hade redan innan börjat viskas om att han funderade på att sluta helt. Han var trött på att alltid behöva vara på på topp, att alltid förväntas vinna och att alltid ifrågasättas om han inte vann.

När det sedan blev officiellt att han valde att åka över den stora pölen och köra ett år i Europa innan han ”lägger hojen på hyllan” så har det spekulerats vilt om hur det ska gå. Hur han ska klara av det, banorna, kulturen, maten osv. Alla är legitima frågeställningar men som det verkar så har han och hans stab tagit detta på största allvar och verkligen tagit sig an uppdraget och de svårigheter som kan uppstå.

Vi kommer att publicera ett nytt inlägg om Ryan inom kort. Där går vi genom vad vi tror om hans tävlande, blir det kross eller kommer Cairoli och de andra grabbarna ha något att sätta emot. Vi går även genom hur hans förberedelser har gått, många härliga videoklipp utlovas.

Mer om MXGP 2015

I den stora 450-klassen är, förutom Villopoto, naturligtvis Antonio Cairoli det stora namnet. Med sina 8 världsmästartitlar så är han en utav de största alla tider och kommer förmodligen mer peppad än på länge med tanke på just Villopoto. Han vill säkerligen visa att gammal är äldst och att européerna är bäst på ”hemmaplan”.

Det ska även bli intressant att se Gautier Paulin på sin nya Honda. Vad kan göra? Han kommer säkerligen vinna ett par Gp’s men är han med i totalen när säsongen närmar sig sitt slut?

Gautier Paulin på sin HRC Honda
Bild från (c) HRC Honda

Håll även koll på Ken de Dycker. Kanske är det dags för ”Big Ken”. Vidare tror vi att Jeremy van Horebeek även han är en titelaspirant. Övriga som kommer att vara med och dra här och där men inte riktigt räcka till i titelracet är: Clement Desalle, Tommy Searle, Tyla Rattray och Max Nagl.

Jeffrey Herlings kör även 2015 250F

Vi är säkert många som hoppades att Herlings på sin RedBull KTM skulle klassa upp sig och köra i den ”riktiga” klassen men så länge Cairoli är bäst så vill säkert KTM hålla kvar JH84 i lilla klassen. Nu är ju dessutom Jeffrey precis tillbaka från sina riktigt svåra skadeproblem så att åka 250 i år är säkert bra för honom.

Du kan följa honom i kampen tillbaka i denna videoserie.

Vi kanske kan hoppas på att Jeffrey säkrat titeln tidigt och passar på att hoppa upp på 450 och dra med Villopoto och Cairoli. Hade varit helt magiskt!

Svenskarna i VM-serien

Riktigt kul för oss som gillar mx och är svenskar är att vi har flera som kommer finnas med och köra. Störst är naturligtvis Filip Bengtsson som efter sina riktigt fina körningar förra året har belönats med ett kontrakt hos 24MX Honda Racing. Ska bli kul att se Fillibang dra på sandbanorna tillsammans med de bästa.

Stort Lycka Till säger vi här på Äventyrsfestival.se.

I lilla klassen har vi även Anton Lundgren och Eddie Hjortmarker. Anton kör för MX Racing Team och kommer köra hela serien medan Eddie har en egen satsning och bara kör de europeiska tävlingarna. Riktigt kul att se dessa båda unga grabbar satsa och försöka slå sig framåt i den tuffa världen som det är med professionell motocross. Lycka till även till dessa grabbar.

Har du tidigare inte varit på ett GP så är det dags i år, du kommer inte att ångra dig. Det självklara valet är förstås när serien svänger förbi Uddevalla 5 Juli. Men varför inte testa ett annat GP också, finns flera som man med enkelhet kan nå via stora flygplatser.

Nu kör vi!!


Varför inte dela med dig?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *