Ryan Villopoto’s uppladdning inför MXGP

Varför inte dela med dig?

Om du är intresserad av motocross så vet du säkert att årets mx-vm har fått en härlig ny krydda i form av amerikanen Ryan Villopoto. Ryan har med sina 11 MX/SX och 4 MXDN titlar i bagaget valt att ta steget över till Europa och världsmästerskapen i Motocross. Vi går här genom vad vi tror om hans chanser och hur hans förberedelser har gått så här långt.

Vad tror vi om Ryan’s möjligheter i VM

Jag kan säga det rakt ut – han kommer att vinna VM. Kommer det att bli lätt, nej absolut inte men till slut kommer han att stå överst på pallen. Han kommer då ha gjort något ingen motocrossåkare gjort innan honom, att gå direkt från att vara amerikansk mästare till att bli världsmästare!

Varför tror vi då det?! Säker kan man naturligtvis inte vara, det är mycket som kan hända med motorhaverier och vurpor. En skada sätter självklart stopp på hela äventyret men om allt går bra, för alla inblandade, så kommer hans fart att fälla avgörandet.

Ryan Villopoto racing MXGP
CC Flickr Jerry Angelica

Varför kommer han att vinna?

Han har en fart som är högre än någon annans. Visst kommer han säkert att få stryk av Cairoli m fl i Lommel och på någon annan riktig sandbana men utslaget över hela säsongen så kommer hans snabbhet och jämnhet att fälla avgörandet. Ingen utav de andra, och med det vill vi säga att de andra är riktigt snabba, kommer att klara av hans enorma attack som han oftast kör med, speciellt under de första inledande varven.

Många pratar om att han kommer få problem med de nya banorna. Jag tror inte det. Visst, de är många gånger helt okända för honom men med de relativt, i jämförelse med USA, långa träningssessionerna under varje GP så kommer han att ha gott om tid för att lära känna varje bana. Ryan har dessutom, enligt sig själv, lätt för att lära sig banor.

”Poto” och sandbanorna?

Det många plockar fram som argument till varför RV2 inte kommer att lyckas i Europa och världsmästerskapet är de grymma sandbanorna. Visst är det så att han är ovan med de riktigt tunga sandiga banorna, speciellt när de blir riktigt uppkörda. Men, och det är här är nyckeln, han kommer inte klappa ihop fullständigt och missa poäng eller liknande utan han kommer vara ett hot för pallen även där. Så bra är han. Cairoli kommer bli oerhört svårslagen på Lommel till exempel men en pallplats för Villopoto där och på de andra banorna som ”inte” ska passa honom. Då får de andra åkarna stora problem med honom. Det är dessutom väldigt få riktiga sandbanor i årets serie.

Vad som kan hindra honom och ge de Europeiska åkarna en fördel är – regn. Jag tror att de Dycker och flera med honom är lite bättre leråkare än RV2. Och som vädret ser ut numera vet man ju aldrig hur det blir med det. Dock så kan Ryan åka i regn också, tro nu inget annat.

Så här har Ryan’s uppladdning sett ut

Det har kommit väldigt mycket klipp från Ryan och hans stab under hösten och vintern. Här har vi samlat ihop många utav dessa – enkelt för dig. Vi börjar från Oktober och letar oss längre fram nedan..

Oktober

November

December

Januari

Februari

Vill du följa Villopoto under säsongen så kan hans officiella sociala kanaler vara ett bra tips. Här hittar du honom:

RV2 @ Instagram

RV2 @ Facebook

Rv2 @ Twitter

RV2 @ Vimeo

Nu är det bara ett par dagar kvar innan det drar igång. Så hoppas du får lite extra ladd av att kolla genom klippen ovan. Flat out!


Varför inte dela med dig?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *