Ingen Novemberkåsa 2020 :(

Varför inte dela med dig?

Nu när hösten är här på allvar (tittar just nu ut på en regngrå himmel med klarröda löv på träden) så börjar också suget efter lite novemberkåsa infinna sig.

Men då året 2020 inte är som vanligt kommer inte heller hösten vara som vanligt. Tyvärr fäller Corona/Covid ännu ett arrangemang.

Arrangören SMK Gävle har tagit beslutet att ställa in Novemberkåsan 2020.

Föreningen skriver i ett pressmeddelande:

”SMK Gävle har väntat på lättnader för hur mycket publik utomhusarrangemang får ha, det står nu klart att tillräckliga lättnader inte kommer ske innan Novemberkåsan. En publikfri publikfest kan SMK Gävle inte garantera! Därför har vi ett samhällsansvar att flytta tävlingen då vi är säkra på att otillåten publik kommer närvara. SMK Gävles föreningsekonomi riskeras också i dagsläget då COVID-19 både driver kostnader och bortfall av sponsorintäkter.”

Vi har i dagsläget ingen information om arrangemanget 2021. Om SMK Gävle kör då eller om någon annan arrangör tar över. Så fort vi får nys om något så kommer vi självklart att informera dig som läser här.

En tillbakablick på 2019-års Tävling

Tävlingen gick av stapeln i Eskilstuna och arrangerades av SMK Södermanland.

Förhandsfavoriten Albin Elowsson försvann relativt tidigt på dagsetappen men redan innan det så hade ”den gamle” Joakim Ljunggren satt upp ett högt tempo. Och till slut fanns det ingen som kunde stoppa Jocke från att ta sin !! kåsaseger och 3:de vandringskåsa. Hatten av!

Resultat Novemberkåsan 2019

  1. Joakim Ljunggren, Karlskoga EK – 7:52:13
  2. Niklas Persson, Karlskoga EK – 8:06:04
  3. Oliver Nelson, Tibro MK – 8:24:21

Det är en Tävling med Anor som Ställs In

Novemberkåsan avgjordes för första gången redan 1915. Sedan har det rullat på, år efter år. Det som hittills stoppat tävlingen är bland annat två världskrig och en trafikomläggning men nu är det alltså något som sätter stopp igen. Och det för första gången på 43 år.

Men du kan vara säker på att en av Sveriges största motorsportklassiker kommer tillbaka.

..och vi ses väl i skogarna 2021!


Varför inte dela med dig?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *