Red Bull Rampage 2013

Varför inte dela med dig?

Om du gillar mountainbike som vi på aventyrsfestival.se gör så hoppas vi att du inte missat årets Red Bull Rampage. Detta fantastiska evenemang gick av stapeln nu i helgen, 11-13 oktober och bjöd återigen på fantastiska prestationer.

Tävlingen Red Bull Rampage är för endast inbjudna freeride och downhill cyklister och går av stapeln nära Zion National Park i Utah, USA. Tävlingen kördes första gången 2001 och fram till 2004 när den lades ner på grund av de alltför stora riskerna som cyklisterna tog. Men inget kunde stoppa ”The Rampage” och till 2008 var den tillbaka, större än någonsin innan. Sedan dess har den gått varje år.

Tävlingsformatet kan liknas vid friåkning på skidor eller snowboard där åkarna bedöms av domare efter deras linjeval nedför banan, hur tekniskt bra de åker samt de olika tricken komplexitet.

Årets tävling togs hem av Kyle Strait, som därmed blev den första med två vinster (första segern tog han 2004). Här är Straits vinnaråk:

Tyvärr så är vår svenska stjärna Martin Söderström fortfarande skadad och missade tävlingen. De svenska färgerna försvarades istället av Anton Thelander som gjorde det bra men han lyckades ändå inte kvala in till huvudtävlingen.

Det händer alltid speciella och historiska saker under tävlingen och årets var inget undantag. Kolla in Cam Zink och hans feta backflip utför ”the Oakley Icon Sender”.

Håll utkik efter fler klipp och feta edits från tävlingen. Vi håller dig uppdaterad!

Nu, ut och cykla!


Varför inte dela med dig?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *